Andra omgången fläderblomssaft är på gång :) Bästa receptet har ni här.
40 stora klasar fläderblommor
3 stora citroner
50 gram citronsyra
1,5 kg strösocker
1,5 liter vatten
Gör så här:
Skölj fläderklasarna i kallt vatten. Skrubba citronerna och skiva dem tunt. Koka upp vattnet och häll i sockret. Dra bort från plattan och rör tills sockret lösts upp. Häll i citronsyran och häll allt över blommorna och citronerna. Rör om ordentligt med en träslev och låt svalna något. Täck sedan med lock eller plastfolié.
Ställ in i kylskåpet eller något annat svalt ställe, saften jäser lätt i värme så kylskåp är att föredra. Låt stå i 4-5 dagar. Rör om i hinken en till två gånger om dagen.
Sila blomklasar och citronskivor genom durkslag och sedan saften en gång till genom saft/silduk.
Älskart!!
Mums, kramar Lina
SvaraRadera