Recept
- 1 msk kardemummakärnor
- 3 dl standardmjölk
- 50 g färsk jäst
- 1 1/2 dl strösocker
- 1/2 tsk salt
- 150 g mjukt smör
- 1 ägg
- 11-12 dl vetemjöl
Fyllning
- 200 g mjukt smör
- 1,5 dl strösocker
- 2-3 msk kanel
- Ägg till pensling
- Pärlsocker till garnering
- Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm på svag värme tillsammans med mjölken.
- Smula ner jästen i en bunke och lös den med den ljumna mjölken, strösocker, salt, smör och ägg
- Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken.
- Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter
- Sätt ugnen på 200 grader
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut vetedegen till en avlång tunn platta.
- Bred fyllningen på degen
- Rulla ihop degen och skär 1-2 cm breda bitar.
- Lägg bitarna i en bullformar på en plåt och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter)
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
- Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter
Gott, eller hur!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar