Bakade en riktigt god och saftig morotskaka häromdagen. Fått receptet av en arbetskamrat och den rekommenderas verkligen!! Så baka den i helgen om ni har tid och lust.
Ingredienser
3 dl rapsolja
3 1/2 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1/5 kg rivna morötter
Glasyren
250 gram philadelphiaost
2 msk pressad citron
50 gram smör (knappt)
1 1/2 dl florsocker (använd mer om glasyren känns för "rinnig")
Gör så här:
Smörj och bröa en form, helst med avtagbara kanter.
Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop rapsoljan och sockret till en fluffig smet, vispa sedan i ett ägg i taget.
Finriv morötterna, och blanda ihop alla övriga torra ingredienser till kakan i en separat skål.
Vänd ned morötterna i den porösa smeten och vänd sedan ned de torra ingredienserna. Blanda inte för mycket utan vänd bara ihop smeten.
Häll upp smeten i den formen.
Grädda i cirka 70- 75 minuter i nedre delen av ugnen.
Vispa ihop alla ingredienser till glasyren.
Bred på glasyren när kakan svalnat helg.
❤
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar