fredag 23 januari 2015

Morotskaka



Bakade en riktigt god och saftig morotskaka häromdagen. Fått receptet av en arbetskamrat och den rekommenderas verkligen!! Så baka den i helgen om ni har tid och lust.



Ingredienser

3 dl rapsolja

3 1/2 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1/5 kg rivna morötter

Glasyren

250 gram philadelphiaost
2 msk pressad citron
50 gram smör (knappt)
1 1/2 dl florsocker (använd mer om glasyren känns för "rinnig")

Gör så här:

Smörj och bröa en form, helst med avtagbara kanter. 
Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop rapsoljan och sockret till en fluffig smet, vispa sedan i ett ägg i taget.  
Finriv morötterna, och blanda ihop alla övriga torra ingredienser till kakan i en separat skål.
Vänd ned morötterna i den porösa smeten och vänd sedan ned de torra ingredienserna. Blanda inte för mycket utan vänd bara ihop smeten.
Häll upp smeten i den formen.
Grädda i cirka 70- 75 minuter i nedre delen av ugnen.
Vispa ihop alla ingredienser till glasyren.
Bred på glasyren när kakan svalnat helg.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar