fredag 9 januari 2015

Räkmacka


Då var det äntligen fredag. Kort vecka visserligen men ändå :)

Varit sugen på räkor hela dagen och som gräsänka (nästan iallafall) gjorde jag mig en räkmacka ikväll. Är ju så underbart gott och enkelt att göra. Majonnäsen är väl det klurigaste men verkligen värt mödan då det smakar mycket bättre än färdigköpt :) Detta receptet räcker till två personer.


❤❤❤

Ca 1/2 kg färska eller tinade räkor eller handskalade räkor i lake
2 skivor mörkt bröd
Smör
1/2 grönsallad
2 ägg (hårdkokta)
1 dl hemmagjord majonnäs
Färsk dill
2 citronskivor

Hemmagjord majonnäs
1 äggula
1/2 tsk dijonsenap
4/5 dl rapsolja
salt och svartpeppar

Vispa ihop äggula och senap i en skål. Tillsätt oljan lite i taget under vispning. Smaksätt med salt och peppar.

Skala räkorna. Bred smör på brödskivorna. Lägg salladen på bröden. Skala, skiva och lägg ett ägg på varje brödskiva. Fördela majonnäsen över äggen och salladen. Toppa med räkorna. Garnera med dill och en citronklyfta. Även fint att lägga på en gurkskiva och en delad coctailtomat.



Enjoy!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar